Kotnikova ulica 5,
1000 Ljubljana,
tel: 01 43 22 152,
fax: 01 43 02 461
e-pošta za poslovne namene: medicor@siol.net
e-pošta za zdravstvene namene: medicor-narocanje@siol.net
Od ponedeljka do četrtka med 9:00 in 19:00,
v petek med 9:00 in 17:00.
Na pregled se lahko naročite tudi po telefonu:
samo na tel. št. 01 43 22 152,
od ponedeljka do petka
med 8:00 in 12:00 uro,
razen ob četrtkih, ko je naročanje popoldan,
med 14:00 in 18:00;
samo na tel. št. 05 66 25 532,
od ponedeljka do petka
med 8:00 in 12:00 uro.
OPOZORILO: Naročamo samo bolnike starejše od 15 let.
Na poseg sem šel z mislijo, da bi mogoče lahko napredovanje multiple skleroze (MS) ustavili. In čudeži...
Vašo ambulanto obiskujem kot spremstvo srčnemu bolniku. Moram priznati, da sem izredno presenečena...
Naenkrat se mi je zrušil svet. Pri vas pa sem doživela srčnost in empatijo, kar mi je bilo v veliko...
Resveratrol (trans 3,5,4 trihidroksi stilben) je sestavina, ki so jo našli v kožici rdečega grozdja.
Resveratrol je antioksidant, ki deluje proti raku in kot hormon fitoestrogen (rastlinski estrogen). Resveratrol je »čudežna spojina«, ki vedno več obeta. Izredno je pomembno dejstvo, da resveratrol najdemo izključno v vinu, za razliko od mnogih drugih fenolov vina, ki jih najdemo tudi v drugih živilih. Resveratrol najdemo predvsem v jagodni kožici, zato se njegova koncentracija med maceracijo hitro povečuje.
Resveratrol je v vinu v štirih različnih oblikah. Najvišje vrednosti vsote vseh štirih oblik resveratrola, dokazane do sedaj, dosegajo v rdečih vinih do 30 mg/l, medtem ko so povprečne vrednosti za druga vina (bela in rose) do 1 mg/l. Na vsebnost vseh štirih oblik resveratrola vplivajo številni dejavniki.
Nekaj resveratrola je tudi v drugih rastlinah, kot so evkaliptus, lilija, jelka in v drugih hranilih, kot so murva in arašidi. Največji vir resveratrola pa je grozdje, iz katerega delamo rdeče vino.
(VIR: uzivajmozdravo.si)
avtorske pravice pridržane