Kardiološka ordinacija Medicor
Pomoč pacientom z multiplo sklerozo

Pomoč pacientom z multiplo sklerozo

Strokoven tim, odločen, da pomaga bolnikom, piše zgodbo upanja.

Zgodbo »pomoč pacientom z multiplo sklerozo« smo v Medicorju začeli zaradi upanja, da pomagamo pacientom. Nastala je na tesnem strokovnem sodelovanju s kolegi iz tujine. Strokoven tim, odločen, da pomaga bolnikom, piše zgodbo upanja. 

Multipla skleroza predstavlja danes nov in poseben diagnostični in terapevtski izziv. Naša klinika MC MEDICOR v Izoli je že pred časom ustanovila poseben center za odkrivanje patološkega procesa venskega sistema glave in vratu. Vodenje tega centra je prevzel vrhunski strokovnjak nevrolog prof. dr. Miro Denišlič, ki je obsežen del svojega kliničnega in raziskovalnega dela posvetil bolnikom z multiplo sklerozo. V ekipi sodelujeta tudi kardiologa prof. dr. Metka Zorc, prim.dr. Ivan Žuran in kot operater interventni radiolog asist. mag. Zoran Miloševič, dr.med.

Maja 2010 smo začeli z znanstveno raziskovalno študijo tega zapletenega bolezenskega procesa. Dosedanji rezultati so vzpodbudni in vsekakor predstavljajo iskrico upanja, ki bo v naslednjih letih zagotovo prinesla rezultate strategije zdravljenja, s katerimi bo mogoče pomagati mnogim bolnikom.

Srečni smo, da smo z oblikovanjem skupine strokovnjakov v svet prenesli mnoge naše ideje, ki so bile v letošnjem letu dobro sprejete.

V okviru ambulantnega dela smo razvili diagnostiko bolezenskega procesa venskega sistema glave in vratu na novem posebnem aparatu My Lab Vinco. Znanje in izkušenost našega kolega prim.dr. Ivana Žurana sta nam omogočili, da smo v Slovenskem prostoru prvi uvedli kriterije diagnostike venskega obolenja, ki jih je razvil prof. Zamboni. Dodali smo tudi naše izkušnje in znanje prim. dr. Žurana, ki omogoča odkrivanje in ovrednotenje bolezni venskega sistema.

Bolniki se lahko naročite na pregled direktno pri koordinatorici programa, sestri Mileni Milikič po telefonu na 05 662 55 32.